Tímár Lajos lett a VOSZ Baranya Megyei Szervezetének elnöke

Tímár Lajos,
a VOSZ Baranya Megyei Szervezetének
elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Baranya Megyei Szervezete megtartotta a Területi Küldöttválasztó Gyűlését, ahol Tímár Lajost választották meg a szervezet elnökének. A vállalkozó öt évig irányítja majd társadalmi megbízatásban a szövetség helyi szinten történő érdekképviseleti munkáját, segítve ezzel a vállalkozások eredményes működését.


A VOSZ hatályos alapszabálya szerint idén teljes körű tisztújításra kerül sor a szövetség vezetőségében. A szövetség elnökségének döntése értelmében a területi/megyei szervezetek 2016. február és március hónapban tartják Területi Küldöttválasztó Gyűléseiket, amelyeken a megyei elnökök, az országos küldöttek és az országos pótküldöttek kerülnek megválasztásra.
A VOSZ Baranya Megyei Szervezete március 21-én megtartott Területi Küldöttválasztó Gyűlésén, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, beszámoló keretében a tagok tájékoztatást kaptak a szervezet 2015. évi munkájáról, valamint az idei év terveiről, programjairól. A résztvevők döntöttek a 2016. évi Prima Díjátadó
Gála rendezésével kapcsolatos ügyekben is. Ezt követően a megyei elnökválasztáson a jelenlévő tagok Tímár Lajost választották meg a szövetség megyei elnökének, aki Dr. Kiss Endrét váltva öt éven át irányítja majd társadalmi megbízatásban a VOSZ Baranya Megyei Szervezetét. Dr. Kiss Endre a jövőben országos küldöttként képviseli a megyei szervezetet, emellett, mint címzetes elnökségi tag továbbra is részt vesz a szövetség országos szintű munkájában.

Tímár Lajos 1992-ben alapította meg vállalkozását a TÍMÁR & TÁRSA Bt.-t, amely 1996-tól TÍMÁR & TÁRSAI néven korlátolt felelősségű társaságként működik. A VOSZ újonnan megválasztott megyei elnöke a társaságot napjainkig tulajdonos-ügyvezetőként irányítja, amely a kezdetektől beruházás előkészítéssel, forrásszervezéssel és közbeszerzéssel foglalkozik. A pályázati rendszer kialakulása óta kibővült a tevékenységi kör, így a cég pályázatok, és az ahhoz szükséges munkarészek elkészítésével is foglalkozik. Az utóbbi években előtérbe került energetikai projektek kapcsán energetikai koncepciókat, energia-gazdasági munkarészeket, üzleti terveket, megvalósíthatósági tanulmányokat is készít a Kft. elsősorban a
geotermikus energia, a napenergia hasznosítás, illetve az energia-takarékosság területén. A TÍMÁR & TÁRSAI Kft. működési területe kiterjed országhatárinkon belülre és azon túlra is.
A vállalkozó a VOSZ és a Baranya Megyei Szervezet alapító tagja, utóbbi munkájában társelnökként és a megyei elnökség tagjaként vett részt 2010 és 2016 között. Tímár Lajos a megyei elnöki pozíción túlmenően több szakmai társaság, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottság, X. Föld- és Környezettudományi Szakbizottság, Megújuló Energetikai Munkabizottságának is tagja.
Vállalkozói és társadalmi tevékenységének elismeréseképpen 2003-ban „Az Év Vállalkozója”, 2013-ban pedig „Az Év Baranya Megyei Vállalkozója” kitüntetést vehetett át. Ugyancsak 2013-ban, mint a szövetség alapító tagja 25 éves jubileumi elismerésben is részesült. Mindezek mellett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál végzett munkáját „Kiváló Kamarai Munkáért” oklevéllel is elismertek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük