A cégalapítás és a változásbejegyzés online ingyenes

A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzési kérelme ingyenes, melyet legegyszerűbb elektronikusan eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzése előtt érdemes előre tisztázni, hogy a szervezetben érintett személyekkel szemben van-e valamilyen kizárási ok. Már 2012 óta kérhető előzetesen igazolás arról, hogy az adott személy vagy cég alkalmas-e arra, hogy egy másik társaságban vezetőként, tagként vagy részvényesként közreműködjön, hogy nem állnak-e fenn vele szemben olyan kizáró okok, melyek az adószám megállapításának megtagadását vagy akár törlését eredményeznék. A kérelem ingyenes, mely beküldhető Ügyfélkapun át egy példányban kitöltve – emelte ki a NAV a közleményében.
Hozzátették: ha előzetesen kiderül valamilyen kizáró feltétel, úgy az bizonyos esetekben orvosolható lehet, még a cégbejegyzési eljárás megkezdése előtt. Érdemes tehát előzetesen ellenőriztetni azoknak magukat, akik vállalkozások tagjai, részvényesei vagy vezetői szeretnének lenni.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük