Két nap alatt adná a hitelt a K&H a KKV-knak

Jelentős lépést tett a K&H a kkv hitelezésben: bevezette a 48 órás hitelbírálatot. Áprilistól ugyanis a 300 millió és 2 milliárd forint közötti éves árbevételű kkv ügyfelek 45 millió forint alatti kérelmei úgynevezett gyorsítósávba kerülnek, így az indikatív banki ajánlat elfogadását követően két munkanapon belül megtörténik az igény elbírálása.

Az új, gyorsított eljárás várhatóan segítséget nyújt a kkv-k növekedéséhez, hiszen jóval hamarabb juthatnak a szükséges hitelhez, lényegesen kevesebb adminisztráció mellett. 
„A bankok tevékenységében az egyik legnagyobb kihívást a kkv szektor fenntartható hitelezése jelenti, amihez gyors és hatékony folyamatokra van szükség. Ezen a téren a K&H mérföldkőhöz érkezett, hiszen áprilistól bevezettük a 48 órás hitelfolyamatot a 300 millió és 2 milliárd forint közötti éves árbevételű kkv ügyfelek körében, 45 millió forint alatti igények esetében” – tájékoztatott Országh Mihály, a K&H Kkv disztribúció vezetője.

A hitelezési folyamat minősége alapvetően befolyásolja a kkv-k banki élményét, ami két fontos részből tevődik össze: egyrészt az ügyfelek szeretnek minél rövidebb idő alatt választ kapni az adott finanszírozási igényeikre, másrészt minél kevesebb időt és energiát kívánnak fordítani a kérelemhez kapcsolódó dokumentumok összegyűjtésére és a bírálat során felmerülő kérdések megválaszolására.

„Habár felmérésünk szerint a cégek legnagyobb arányban az egyhetes elbírálási időt tartják reálisnak, mi ennél is tovább mentünk, és mindössze 48 órára rövidítettük a hitelkérelmi dokumentáció megküldése és az indikatív finanszírozási ajánlat elfogadását követően kezdődő bírálati folyamatot, ami korábban jellemzően 10 munkanapot vett igénybe” – beszélt az eredményekről Országh Mihály.
„A vállalati hitelezés 2017-ben stabilan növekedett: a teljes vállalati hitelállomány 10%-kal, míg a kkv-knak nyújtott hitelek állománya 12%-kal bővült. Az úgynevezett „gyorsítósávba” a 45 millió forint alatti kérelmek kerülnek, amelyek éves szinten az igények mintegy 80 százalékét teszik ki, és közel 1000 hiteligényt jelentenek. Az extrém gyors átfutási idő így várhatóan tovább támogatja majd a hitelállomány bővülését, és a kkv-k növekedési lehetőségeit, mivel jóval gyorsabban juthatnak a megigényelt hitelhez, lényegesen kevesebb adminisztráció mellett. Ezzel pedig a vállalkozások még inkább arra tudnak fókuszálni, ami leginkább fontos számukra és a Bank számára is: hogy hosszú távon, sikeresen tudjanak működni és fejlődni” – hangsúlyozta ki Országh Mihály.

Fotó: rawpixel on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük