Bővítették a Bólyi Ipari Parkot

Átadták a Bólyi Ipari Parkban újonnan elkészült csarnokot, melyet a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével, európai uniós támogatással valósított meg.

A megnyitó ünnepségen Hárs József polgármester hangsúlyozta hogy Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely. Ennek érdekében a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek, ma már 31 vállalkozás működik az ipari parkban. – Ennek a tudatos építkezésnek az eredménye 1300 munkahely. Az új csarnokhoz csatlakozó, az ipari parkot az autópályával összekötő úttal együtt 800 millió forint támogatást kaptunk – tette hozzá a bólyi polgármester. Hárs József elmondta, az új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, a meleg vizet pedig geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az új üzemcsarnoknak biztosan lesz bérlője, hiszen az önkormányzatot több cég is megkereste, még a pályázat megvalósítása előtt. A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke példaértékűnek nevezte a bólyi gondolkodást: – Hárs József polgármester és csapata tudja, honnét, hova, hogyan szeretne eljutni, ez a fajta építő gondolkodás számomra nagyon pozitív, követendő példa – mondta Madaras Zoltán. – Jó hír, hogy a TOP-pályázatok lehetőséget biztosítanak a további munkahelyteremtésre másutt is, ami újabb munkahelyeket jelent a szakképzett munkaerő számára.

A projekt megvalósítása egyébként 2017 júliusában kezdődött, értéke pedig 800 millió forint. A TOP pályázatok Európai Uniós támogatással működnek.

Fotóillusztráció: EFAFLEX_Schnelllauftore from Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük