Új üzemcsarnok és elkerülő út a Bólyi Ipari Parkban, EU-s finanszírozásból

Elkészült a Bólyi Ipari Park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út. A város a 800 millió Forint összegű csarnoképítést és az elkerülő út megépítését a „Bólyi Ipari Park fejlesztése IV. ütem” és a TOP- 1.1.1-15 „Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére” c. pályázati kiírás keretében valósította meg.

Az 57,75 hektár nagyságú Bólyi Ipari Parkban közel 30 vállalkozás működik, több mint ezer főnek biztosítva munkahelyet. A pályázat keretében új üzemcsarnok létesült, a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel. Az új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják. A megvalósult fejlesztés egyik eredménye, hogy a bólyi fiatalok 85 százaléka itt képzeli el a jövőjét, nyilvánvalóan azért, mert látják a település lendületét, perspektíváit.
Az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő közel két kilométer hosszú út közvetlen csatlakozást biztosít Bóly városához, valamint az M60-as autópálya le- és felhajtójához. Az elkerülő út Bólyban, a város központján áthaladó jelentős teherforgalom által okozott problémát is orvosolta. A jó közúti megközelíthetőségnek is jelentős szerepe van abban, hogy több újabb cég is érdeklődik az ipari park iránt.
A beruházást a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (tehát európai uniós támogatásból – a szerk.) segítségével valósította meg. Hárs József polgármester hangsúlyozta: Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely. Ennek érdekében a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek, ma már 31 vállalkozás működik az ipari parkban. Ennek a tudatos építkezésnek az eredménye 1300 munkahely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük