energiavalsag-vosz-palyazat-vallalkozas

Október 20-tól pályázhatnak a vállalkozások energiatámogatásra

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsági ülésén bemutatták a gazdasági kormányzat kis- és középvállalkozások számára kidolgozott energiatámogatási programját, amely az energiaköltségek növekményéhez kapcsolódó támogatást és energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítő támogatást tartalmazza.

A pályázati felület 2022. október 20-án lesz elérhető, így a támogatási pályázatokat ekkortól lehet beadni. A kiírás szerint a regisztrálás időpontja nem befolyásolja a támogatás megítélésének sorrendjét.
A további információk a www.energiatamogatas2022.hu oldalon elérhetőek.

A VOSZ továbbra is azon dolgozik, hogy az energiaválság kedvezőtlen hatásait ellensúlyozó segítség minél több vállalkozást elérjen, továbbá a most megnyíló támogatási rendszeren túl, a feldolgozóipar mellett a többi gazdasági ág vállalkozásai számára is kibővítésre kerüljön.

A VOSZ az energiatámogatási program további eszközökkel való kiegészítésére is lát lehetőséget, mindezt tartalmazza is a VOSZ energiatámogatási javaslatcsomagja, amelyet eljuttattak a döntéshozókhoz, és elérhető megújult honlapon is.

Forrás: VOSZ
Fotóillusztráció: Freepik