Közösségi teret hozott létre a Pécsi Tudományegyetemen a Viapan Group

A 20 millió forint értékű, stratégiai partnerségben megvalósuló fejlesztéssel elsősorban a pécsi egyetemi közösség gazdagodott. A magyar tulajdonú Viapan HR cég és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara közötti együttműködés újabb állomása a folyosó projekt keretein belül kialakított Viapan Lounge.

A hallgatók kényelmét, fejlődését, közösségi élményét is támogató folyosó modern és innovatív terű megújítását több mint egy évig tartó előkészületi, szervező, egyeztető munka előzte meg. A Silent boxok zajszigetelt tárgyaló fülkéi online vizsgázásra, tanulásra és állásinterjúk lebonyolítására, szervezésére is alkalmasak.

„Ez a tér mindeddig nem töltötte be azt a funkcióját, amit szántunk neki: megjelenésében, kényelmében, funkcióiban olyan közegként, ahová érdemes és szeretnek jönni, ahol megtörténik az, ami minden egyetemi vívmánynak az alapja, hogy interakcióba kerüljenek egymással a diákok” – fogalmazott dr. Takács András, a PTE KTK dékánja.

A Viapan cégcsoporthoz tartozó üzletágak története szorosan kapcsolódik Pécshez, mivel 1989-es indulása a helyi „közgázon” kezdődött a Meló-Diákkal – hangzott el az avató ünnepségen. Innen nőtte ki magát nemzetközi szolgáltatóvá, számtalan piacvezető HR-megoldást kínálva.

Az eseményen ifj. Vida Péter, a Viapan Group cégvezetője felelevenítette dr. Takács András korábbi beszédeinek visszatérő motívumát: „soha ne feledjük el Alma Materünket, ha sikerül szép eredményeket elérnünk az életünkben, próbáljunk meg visszaadni valamit annak a közösségnek, ahonnan elindultunk és ami olyan szakemberré tett minket, amilyenek lenni szerettünk volna.” Itt végzett a cégvezető édesapja, a testvére és ő maga is.

(Fotó: Bertalan Johanna)