Egy év kihagyás után, idén Siklóson adták át a Baranya Megyei Prima Díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezete az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Pécsen kívüli, jelentős városában rendezte meg a 14. Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát. Siklóson, a Siklósi Várban megtartott eseményen a megyei Prima Díjak mellett átadták az Év Vállalkozója elismeréseket is, és megemlékeztek Demján Sándorról, a VOSZ elhunyt alapítójáról, elnökéről is.

A díjátadó gálán – az egyébként nemrégiben 5 évre újraválasztott – Baranya megyei elnök köszöntőjében többek között elmondta, a pandémia súlyos károkat okozott a hazai vállalkozásoknál, különösen a vendéglátás és turisztika területén. Horváth László megemlékezett a három éve elhunyt Demján Sándorra, majd méltatta a díjazottakat. Egyúttal bejelentette, 2022-ben a Baranya Megyei Prima Díj már 15 éves lesz, így terveik szerint a díjátadó gálát a megyeszékhelyen szeretnék megrendezni.

Idén is hárman részesültek Prima Díjban: Moravetz Levente színész-rendező-producer, Bartusz-Dobosi László író, oktató, valamint Szentgyörgyváry Péter, jelenleg többek között a Ciklósi Vár várkapitánya.

A már hagyományosan átadott Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat pedig idén a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nek ítélte oda a VOSZ Baranya Megyei Szervezete.

Év Vállalkozója Díjjal ismerték el Dr. Zoric Ildikó ügyvédet, Piry Róbertet, a P-R Útépítő Kft. ügyvezető-tulajdonosát, Kerner Lőrincet, a Dráva-Kavics és Beton Kft. ügyvezető-résztulajdonosát, valamint Karsai Dánielt, az EU-Winner Consulting Kft. ügyvezető-tulajdonosát.

 

Díjazottak


Magyar Népművészet és Közművelődés Kategória – Szentgyörgyváry Péter

2002-ben diplomázott a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán. Először szociális területen dolgozott mentőápolóként, majd a Máltai Szeretetszolgálat keretein belül támogató szolgálatvezetőként, ezután a pécsi Bartók Béla Férfikart működtető Férfikar Alapítvány titkára lett, mely együttesnek 10 évig tagja is volt.

2012-től a pécsi Vasutas Művelődési Ház igazgatója, 2014-ben a Vasutas Művelődési Házak régióigazgatója, majd 2015-ös Európa Cantat nemzetközi énekestalálkozó produkciós vezetője.
A Pécsi Tudományegyetemen andragógiát tanult, majd kulturális mediátor diplomát szerzett. 2012-től tagja a Baranya Megyei Népművelők Egyesületének.
2017-től a Siklósi Vár kapitánya. Vezetése alatt a Siklósi Vár elsőként kapta meg a Családbarát Turisztikai Attrakció Díjat, 2019-ben az Év Turisztikai Attrakciója versenyben holtversenyben a harmadik helyet érte el, több mint kétezer attrakció közül. 2020-ban Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj kitüntetésben részesült.
2018-ban beválasztották az országosan 60 művelődési intézményt magába foglaló Területi Művelődési Intézmények Egyesületének elnökségébe. Számos kulturális fesztivál és rendezvény szervezője, ezek mellett az idén bemutatásra került “Kinizsi, a nép fia” című rockmusical írója. A 2001-ben alakult Vivat Bacchus Énekegyüttes alapító tagjai és szövegírója, amellyel megkapta Pécs Város Művészeti Díjat, majd Baranya Megye Művészeti és Sajtó Díját is. 2014-ben az együttes munkáját Pro Vino Hungarico Díjjal ismerték el.
Nős, négy gyermek édesapja.

 

Magyar Irodalom Kategória – Bartusz-Dobosi László

Iskoláit Siófokon és Budapesten végezte. 1985-1989 között a Hunfalvy János Közgazdasági Szakközépiskolában tanult. 1992-1998 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi és Hittudományi Karára járt Piliscsabán és Budapesten. 1998-ban szerzett ugyanitt történelem, teológia és középiskolai tanári diplomát. 2013-ban közoktatási vezetői szakvizsgát tett, 2018-ban érettségi elnöki képesítést szerzett. 2019-2020 között a Pécsi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója. 2020-ban PhD fokozatot szerzett ugyanitt.
1999 óta a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában dolgozik Pécsett mint történelem, hittan, filozófia és társadalomismeret tanár. 2012-től 2018-ig a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója. Közben 2012-től 2017-ig a Ciszterci Iskolai Főhatóság Oktatási Igazgatóságának osztályvezetője.
2019-től a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének megbízott kutatója.

1992 óta folyamatosan publikál különféle irodalmi lapokban (Alföld, Aracs, Bárka, Búvópatak, Centralista, Egyháztörténeti Szemle, Ezredvég, Életünk, Forrás, Hitel, Irodalmi Páholy, Jelenkor, Kortárs, Látó, Lyukasóra, Magyar Napló, Magyar Szemle, Moldvai Magyarság, Napút, Országút, Pannon Tükör, Pécsi Szemle, PoLísz, Somogy, Székelyföld, Távlatok, Tempevölgy, Tiszatáj, Új Balaton, Új Ember, Új Forrás, Vár, VÁRhely, Vigilia).
2005-2009 között mint alapító főszerkesztő, 2010-től pedig a lap megszűnéséig mint főmunkatárs jegyezte az Irodalmi Páholy című negyedéves kulturális folyóiratot.
Nős, három gyermek édesapja.

 

Magyar Színház és Filmművészet Kategória – Moravetz Levente

1976–1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán tanult Kerényi Imre osztályában. 1979–1982 között a Székesfehérvári Nyári Színház vezető rendezője volt. 1980–1986 között a Radnóti Miklós Színházban volt színész és rendező. 1986–1998 között a Pécsi Nemzeti Színház színésze és rendezője volt. 1990–1994 között Szentkatalin polgármestere volt. 1995-től a siófoki Kálmán Imre Nyári Színház főrendezője. 1999-től szabadúszó. 1999–2003 között a Fiatalok Színháza színésze, és a Gór Nagy Mária Színitanoda tanára volt. 2003 óta a Nemzeti Kulturális Alap főtanácsadója. 2004 óta a Magyar Alkotók Országos Egyesületének és a Magyar Alkotóművészek Közalapítványának a tanácsadója. 2006 óta a Kassai Thália Színház főrendezője és művészeti vezetője. 2011 óta az egri Gárdonyi Géza Színház vendég-rendezője. 2016-tól a Moravetz Produkció, 2019-től a Pécsi Harmadik Színház tulajdonosa.

1990-ben Miniszteri Kitüntetésben részesült, 5 évvel később Pécsett az Év Színésze lett, majd Kálmán Imre-emlékplakett kapott 1998-ban, míg Egerben 1999-ben lett az Év Művésze (1999)
Szerzőként, színészként és rendezőként is számtalan darabban, filmben és előadáson láthatták a nézők.

 

Év Vállalkozója – Baranya Megye

Dr. Zoric Ildikó – egyéni ügyvéd, hivatalos közbeszerzési tanácsadó
Siklós Város Polgármesteri Hivatalánál jogászként kezdett dolgozni, ahol egészen a vezető-tanácsos pozícióig sikerült eljutnia. Kiemelkedő projektjei voltak többek között a Siklós-Gyűdi Idősek Otthona korszerűsítése, bővítése, ahol projektmenedzserként működött közre, valamint az Integrált Helyi Fejlesztési Akciók ösztönzése elnevezésű Phare program, ahol ugyancsak projektmenedzserként vett részt.
Később európajogi szakjogászként is végzett, majd kistérségi projektmenedzser, közbeszerzési referens képesítést szerzett, és a közigazgatási szakvizsgát is letette.
2008-tól társasági jogi és cégjogi szakjogászként folytatta tovább a tevékenységét saját ügyvédi irodával Siklóson. Jelenleg 5 alkalmazottat foglalkoztat. Az ügyvédi tevékenysége mellett közbeszerzéssel is foglalkozik, mind ajánlattevői, mind ajánlatkérői oldalon.

Piry Róbert ügyvezető-tulajdonos, P-R Útépítő Kft.
Piry Róbert 1994-ben szerzett mélyépítő technikus végzettséget a Pollack Mihály Építőipari Szakközépiskolában, majd 2005-ben a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karán építőmérnöki diplomát. 2006-ban a közlekedési és vízgazdálkodási építmények építési szerelési munkáinak felelős műszaki vezetése címet szerzett.
A szakközépiskola elvégzése után szakmai pályafutását a Pécsi Építő Kft.-nél kezdte művezetőként, majd a saját vállalkozás beindításáig a Strabag Építő Kft.-nél dolgozott mint építésvezető.
Egyszemélyes tulajdonosként a P-R Útépítő Kft.-t 2012-ben hozta létre, a cég fő tevékenysége útépítési munkák kivitelezése. A vállalkozás az indulás első éveiben jellemzően kisebb munkákat végzett, majd a géppark és a létszám bővítésével lehetőség nyílt nagyobb és bonyolultabb kivitelezési projektek teljesítésére is. Évről évre egyre nagyobb megrendelések találták meg a céget, mind megyei, mind régiós szinten. Jelenleg a Kft. huszonkét fő alkalmazottat foglalkoztat, és több, állandó alvállalkozóval, beszállítóval áll szerződéses jogviszonyban. A társaság nettó árbevétele az elmúlt három évben megháromszorozódott, 2019-ben több mint 1,6 milliárd forint volt.

Év Vállalkozója – országos

Kerner Lőrinc ügyvezető-résztulajdonos – Dráva-Kavics és Beton Kft.
A Dráva- Kavics és Beton Kft. 1990-ben alakult bányászattal foglalkozó osztrák-magyar vállalkozás.
A Társaság kezdeti célja az volt, hogy saját működési területén, a dél-dunántúli régióban vezető helyet érjen el és a négy megyében meghatározó bányaipari alapanyag (kavics, homok, kő) kibocsátó legyen. Emellett szakszerű bányagazdálkodást kíván folytatni, úgy hogy a bányavagyon feltárása, a bányakincsek kitermelése ne károsítsa természeti értékeinket, és ne sértse a környezetvédelmi előírásokat. A bánya kincseinek kiaknázását követően, minden esetben teljes rekultivációval fejezi be a bányaművelést.
A társaság tevékenységét és bevételeit megalapozó profilja a kavics, a homok és a kőbányászat, melyet 12 bányában folytat.
Jelenleg 5 kavicsbányát (Letenye, Muraszemenye, Gyékényes, Berzence, Barcs), 5 homokbányát (Bajcsa, Nagybajom, Drávaszabolcs, Szekszárd, Pécs-Hird) és 2 kőbányát (Cserkút, Máriagyűd) művel. A bányák Dél-Dunántúl négy megyéjében találhatók, többségük a Dráva és Mura folyó vonulatát követi.

Karsai Dániel ügyvezető-tulajdonos, EU-Winner Consulting Kft.
A cég alapítója 2006 óta foglalkozik területfejlesztéssel, pályázati tanácsadással, térségi tervezéssel és projektmegvalósítással. Szolgáltatásaik elsődlegesen a régió mikro-, kis- és középvállalkozásait, illetve önkormányzatait és kistérségeit célozzák meg, valamint másodlagosan a civil szféra szereplőit.
Fennállásuk óta pénzügyi, üzletviteli, pályázati és egyéb gazdasági tanácsadási tevékenységet is folytatnak, továbbá pénzügyi befektetőket vonzanak a Dél-dunántúli Régióba. Az elmúlt években a régió gazdasági fejlődéséhez több száz hazai, illetve európai uniós forrásokból finanszírozott pályázattal járultak hozzá. Pályázati projektjeik volumene összességében meghaladja a 20 milliárd forintot.

Céljuk, hogy elsősorban a régió mikro-, kis- és közepes vállalkozásai számára nyújtsanak segítséget versenyképességi feladataik minél magasabb színvonalú eléréséhez; elsősorban ismeretterjesztéssel, üzletviteli tanácsadással és pályázati úton hozzáférhető források megszerzésével, fejlesztéseik megvalósításához.
A Dél-dunántúli Régió önkormányzatai és kistérségi intézményeit pályázatírással, pályázatkészítéssel, megvalósíthatósági tanulmányok készítésével és projektmenedzsmenttel támogatják.

Év Társadalmi Szerepvállalása Díj – LAFARGE Cement Magyarország Kft.
Európa egyik legmodernebb cementgyára az elérhető legmodernebb technikával Királyegyházán található. Az építőipar számára egyedi megoldásokat kínáló LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja partnerei és végfelhasználói igényeinek teljes körű kiszolgálása innovatív, kitűnő minőségű cementtermékekkel – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít a munka- és környezetvédelemre és a helyi közösségekkel való együttműködésre. A vállalat szponzorációs és helyi közösséget támogató tevékenysége során szem előtt tartja a LafargeHolcim Cégcsoport 2030-as Fenntarthatósági tervét. Példamutató szemléletéért CSR Hungary díjat, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán pedig ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott. 2019-ben a Business Superbrands díj mellett Energiahatékony Vállalat Díjat nyert a fajlagos CO2 kibocsátásának csökkentése miatt, amelyet az alternatív tüzelőanyagok egyre nagyobb arányú használatával ért el.

A Pannon TV összefoglalója

24 hozzászólás

 1. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless think about if you added some great visuals or video clips to give your posts more, „pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this site could undeniably be one of the very best in its niche. Wonderful blog!

 2. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to offer something back and help others like you helped me.

 3. What i do not realize is in fact how you’re now not really a lot more smartly-favored than you may be right now. You are so intelligent. You understand therefore significantly when it comes to this matter, produced me personally believe it from so many numerous angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs nice. Always care for it up!

 4. I believe what you postedtypedthink what you postedwrotethink what you postedtypedsaidthink what you postedtypedsaidWhat you postedtyped was very logicala ton of sense. But, what about this?think about this, what if you were to write a killer headlinetitle?content?wrote a catchier title? I ain’t saying your content isn’t good.ain’t saying your content isn’t gooddon’t want to tell you how to run your blog, but what if you added a titleheadlinetitle that grabbed people’s attention?maybe get a person’s attention?want more? I mean %BLOG_TITLE% is a little plain. You might peek at Yahoo’s home page and see how they createwrite news headlines to get viewers interested. You might add a related video or a related pic or two to get readers interested about what you’ve written. Just my opinion, it might bring your postsblog a little livelier.

 5. I am sure this post has touched all the internet people, its really really nice article on building
  up new webpage.

 6. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 7. of course like your web-site however you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will certainly come back again.

 8. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 9. Undeniably believe that that you stated. Your favourite justification appeared to be at the internet the simplest thing to be mindful of. I say to you, I definitely get irked even as other folks consider concerns that they plainly do not understand about. You controlled to hit the nail upon the top as welland also defined out the whole thing with no need side effect , other folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

 10. Terrific article! This is the type of information that are meant to be shared around the internet. Disgrace on the seek engines for not positioning this post upper! Come on over and visit my web site . Thank you =)

 11. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that „perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you have done a superb job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Chrome. Exceptional Blog!

 12. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 13. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

 14. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for novice blog writers? I’d definitely appreciate it.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük