Létszámot bővít a Hauni, bár az kérdés, kikkel…

Már jelenleg is több mint ezer munkavállalót foglalkoztat a pécsi Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Ma pedig arról tájékoztatták a helyi médiumokat, hogy további létszámbővítést fognak végrehajtani.

Már csak az a kérdés, ebben a tragikus munkaerőhányos helyzetben, hogy kiket akar felvenni, és hol, hogyan találja meg ezeket a munkavállalókat?
Nem lesz egyzerű…

Létszámot bővít Pécs egyik legnagyobb munkáltatója, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A nemzetközi hátterű, piacvezető nagyvállalat elsősorban a fémipari végzettséggel rendelkező szakemberek számára kínál valódi fejlődési lehetőséget és szakmai kihívásokat.
A világ műszaki élvonalába tartozó gépgyártási technológiát rejtenek a Hauni Hungaria pécsi gyárának a falai. A dohányipari gépgyártás területén nemzetközileg is piacvezető, német hátterű vállalat az egyik legstabilabb pontja Baranya megye gazdaságának. A tulajdonos Körber Csoportnak a világ számos pontján működnek gyártó üzemei, melyek közül a pécsi telephely a második legnagyobb. Pécsett több mint 20 éve van jelen a cég, ezáltal egyike azon kevés nagyvállalatnak, amely szinte a rendszerváltozás óta folyamatosan itt üzemel.

Kiváló munkakörülményekkel és szakmai fejlődéssel hívogatnak
A pécsi gyárban a tervezéstől a forgácsoláson és a lemezmegmunkáláson át az összeszerelésig a gépgyártás teljes folyamata megtalálható. „Jelenleg ezernél is több munkatársunk van, többségében magasan képzett fémipari szakemberek, de kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező mérnöki csapatunkra és a támogató területeinken dolgozó, elkötelezett munkatársainkra is méltán büszkék vagyunk. Kollégáink számára nem csak kiváló munkakörülményeket, hanem a szakmai fejlődés lehetőségét is kínáljuk. Az egyedi gyártásból adódóan a Hauniban napról-napra új feladatokat kell megoldani, egyedi műszaki problémákra válaszokat találni.” – nyilatkozta Dr. Megyeri János ügyvezető.

A Hauni folyamatosan bővíti a gyártókapacitását és vele együtt a munkavállalói létszámot is. „Várunk minden jelentkezőt a vállalatunknál, akik szívesen dolgoznak a jelenlegi műszaki csúcstechnológiával és élni szeretnének egy professzionális, nemzetközi vállalat kínálta, valódi fejlődési lehetőségekkel” – foglalta össze a vállalat ügyvezetője. „A Hauni hosszú távra tervez Pécsett, ezért olyan csapatra van szükségünk, akik velünk együtt lendületben tudnak maradni és lépést tartanak a műszaki környezet állandó változásával, fejlődésével” – tette hozzá.

Forrás: Hauni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük