Átadtuk az idei Baranya Megyei Prima Díjakat!

A VOSZ Baranya Megyei Szervezete az elnökség által elfogadott stratégia mentén haladva idén sem a megyeszékhelyen, hanem ezúttal Mohácson rendezte meg az immáron 11. Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát.
Az eseményről a mohácsi önkormányzat lapja számolt be.

A házigazdai szerepet idén Mohács vállalta, a gála az önkormányzat dísztermében volt.
 A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Az elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében – ismertette a díjátadó gála moderátora, Zámbori Bíró Tamás, a VOSZ megyei titkára.
Mint az elhangzott, s Prima Díj a Prima Primissima megyei kistestvére, amit 2007 óta ítélnek oda Baranyában, három kategóriában. A kategóriák viszont változnak, leggyakrabban a sport, tudomány, művészet kiemelkedő egyéniségei és kollektívái közül választanak, idén a sajtó, az irodalom, valamint a képzőművészet volt a célterület, s emellett hagyományosan az év megyei vállalkozóját is jutalmazzák.
Az eseményen részt vett dr. Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának delegáltja, illetve a meghívott díjátadó pénzintézeti, kamarai, társasági és települési vezetők sorában Szekó József polgármester is.
Míg a Prima díjasok munkásságát a levetített kisfilmből ismerhette meg a gála közönsége, Szekó József köszöntőjében a kis- és középvállalkozóknak a gazdaság fejlesztése érdekében a foglalkoztatás terén vállaltak fontosságát emelte ki.
– Az önkormányzatok csupán az infrastruktúra biztosításával, – mint az óvoda, bölcsőde, iskola, az egészségügyi szolgáltatás megléte, vagy a színvonalas kulturális kínálat – a helyi adók mértékével, valamint telephelyek kialakításával tud hozzájárulni a gazdaságfejlesztéshez. Ám mindezek nem termelő beruházások, ezért Baranya a depressziós gazdasági helyzetéből csak kormányzati segítséggel fog kilábalni – hangsúlyozta Mohács polgármestere.
A rendezvényen jelentette be Tímár Lajos, a VOSZ Baranya megyei elnöke, hogy az országos Év Vállalkozója Díjra a VOSZ megyei elnöksége Dömös Gábort, a pécsi Dömös-Plast Kft. ügyvezetőjét, valamint Kalocsai Istvánt, a mohácsi Pannon-Montex Kft. ügyvezetőjét jelölték.
A gálán színvonalas műsorukkal bizonyították – Horváthy Lenke Népdalköre tagjai, Dombai Csilla, Hajzer Réka, Horváth Vivien, Nagy Kincső és Rostás Dóra, továbbá az Újhold Néptánc Együttes fellépői, a Mohácsról elszármazott Majsai Júlia énekes és a Schneider Lajos Művészeti Iskola Total Brass rézfúvós együttese tagjai, Borics Attila, Hahner Máté, Huber Balázs, Kató Máté, Szilágyi András, Hahner Róbert –, hogy Mohács méltó házigazdája volt a rangos megyei eseménynek.

Berta Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük