Szavazzon a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjazottjára!

A VOSZ Baranya Megyei Szervezete 2018-ban adta át először a Társadalmi Szerepvállalásért Díjat, a Baranya Megyei Prima Díjátadó gála keretében. Idén az elnökség döntésének megfelelően három megyei vállalkozást jelölünk a díjra.

Szavazatokat kizárólag a Baranya megyei civil szervezetek adhatnak le, magánszemélyek és vállalkozások nem.
Kérjük, olvassa el a három jelölt leírását, és nonprofit szervezete nevének megadásával adja le szavazatát!
Együttműködő partnerünk a civil szervezeteket tömörítő Baranya Megyei Civil Információs Centrum (Civil Közösségek Háza – Nevelők Háza Egyesület).

További kérdésére szívesen válaszolunk, köszönjük szavazatát!

Szavazás a cikk alján!

Zámbori Bíró Tamás
titkár
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Baranya Megyei Szervezete
voszbaranya@gmail.com

Duna-Dráva Cement Kft.

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk meghatározó építőanyag-gyártója, a fenntartható fejlődés elvével összhangban működik, amelyet a Társaság százéves cementgyártási hagyománya és nemzetközi háttere is erősít. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és kiemelten a térségi kapcsolatok ápolását. A cementgyárai hagyományosan aktív résztvevői a Vác és Beremend körzetében szerveződő közösségi életnek.
A DDC társadalmi felelősségvállalási tevékenységének (CSR) fókuszában a környezetvédelem, az egészségvédelem és a közösségi sport, valamint a helyi kulturális kezdeményezések támogatása áll, célja a több generáción átívelő tudatformálás.

A komplex társadalmi felelősségvállalási program 3 pillérre épít:
· Zöld Megoldás-pályázat
· „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program
· DDC Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap

2019-ben pedig a DDC életre hívta a Zöld Város Programot is.

További információk a cég honlapján!

Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a nemzetközi hátterű, hamburgi központú Körber-csoport tagjaként a dohányipari gépgyártás globális piacvezetője. Pécsi gyárunkban jelenleg mintegy 1100 munkatársunk dolgozik. A város és a megye legnagyobb foglalkoztatói és adófizetői közé tartozunk. A Hauni Hungariánál hisszük, hogy a társadalmi szerepvállalás a gyárkapukon belül kezdődik, de nem érhet ott véget. Példamutatóan kell elöljárnunk, mind a munkavállalóink irányában, a környezet védelmében, a társadalmi szervezetekkel és a térség kisvállalkozásaival való együttműködésben is.
A város és a régió egyik vezető vállalataként kötelességünknek érezzük, hogy a magunk eszközeivel támogassunk társadalmilag hasznos és fontos ügyeket. Több éve szponzorai és aktív résztvevői vagyunk az országos TechCsajok rendezvénysorozatnak, aminek deklarált célja, hogy minél több középiskolás lányt orientáljon a műszaki pályák felé. Ez egy élményközpontú program, ahol többek között virtuális valósággal, kipróbálható műszaki berendezésekkel és más érdekességekkel várják a részt vevő cégek a diáklányokat. Támogatói vagyunk továbbá a városi sport- és kulturális életnek is, így például a PVSK-nak és a Pannon Filharmonikusoknak.

Önkéntesség, adományozásTársadalmi felelősségvállalásunk fontos pillére az idén többször is meghirdetett önkéntes nap, amelyen a munkavállalók szabadidejükben végeznek kisebb-nagyobb javítási, felújítási munkákat. Tavaly tavasszal több mint negyven haunis kolléga gyűlt össze egy Pécs kertvárosi lakótelepén lévő kutyafuttató renoválására a vállalat történetének első önkéntes napján. A túljelentkezés miatt ráadásul nem is jöhetett mindenki, aki szeretett volna. A sikeres kezdés egyértelművé tette, hogy érdemes folytatni ezeket a rendezvényeket.
Idén nyáron öt projektet valósítottak meg a haunisok önkéntes munkában Pécsett és a megye további városaiban. Egy kivételével ráadásul ezeket a munkatársak maguk kezdeményezték. Főleg az otthonaik közelében választottak ki olyan helyeket, amelyekre ráfért némi karbantartás. Így jutott el egy haunis csapat a pécsváradi játszótérre, a komlói Gagarin Általános Iskolába és a pécsi Radnóti és Németh László utcai óvodákba. Kerítéseket, udvari játékokat és beltéri helyiségeket festettek-renováltak a szabadidejükben a cég dolgozói. Ezeken túl tavasszal mintegy 80 fővel részt vettek a Nevetnikék Alapítvány Mesefal-akciójában, színes rajzfilmfigurákkal festve tele a pécsi gyermekklinika zordon kórház-fehérségű falait.
Az önkéntes napok közös vonása volt, hogy a Hauni nem csak a munkásokat és a szükséges szerszámokat-anyagokat biztosította, hanem valamilyen extra adományt is juttatott az adott intézménynek. A pécsváradi játszótér például az üzemben gyártott kukákkal és egy új játszótéri elemmel is gazdagodott, a pécsi óvodákban pedig fedett beálló és szintén játszótéri elemek épültek.

Környezetvédelem, fenntarthatóság
Termelő nagyvállalatként tekintettel kell lennünk a környezetünk védelmére is, hiszen működésünk óhatatlanul terheli az ökoszisztémát. A két legfontosabb pillér a hulladékkezelés és az energiahatékonyság.
A gyár egész területén szelektíven gyűjtjük a hulladékot, beleértve az irodákat és a gyártócsarnokokat is. Az olajjal szennyezett vagy egyéb okból veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat már a keletkezésükkor különválasztjuk. Továbbá csökkentjük ezeknek a mennyiségét például azzal, hogy a kikevert, de fel nem használt oldószeres festékekből visszanyerjük az oldószereket. A nem veszélyes hulladékok szelektív gyűjtésével hozzájárulunk a későbbi hasznosításukhoz.
A hulladéktermelés visszaszorítását célozza a papírmentes üzem koncepciója, amelyet egyre több egységben ültetünk át a gyakorlatba. Többek között a raktárban és termelési terület több részén átálltunk a digitális eszközökre.
Az energiafelhasználásnak a Hauni méretéből is fakadóan jelentős súlya van. Három évvel ezelőtt energetikai audit készült a telephelyen. Az eredmények alapján több millió forintos nagyságrendben hajtottunk végre takarékossági célú beruházásokat.
A fentiekben részletezett, a felelősségvállalásra és a tisztességre alapozott haunis szemléletmód nem csak a közvetlen környezetünk és a saját munkavállalóink esetében érvényes, hanem az üzleti partnereinkkel való kapcsolattartásban is. Büszkék vagyunk rá, hogy a hozzánk benyújtott számlákat szinte minden esetben határidőn belül kifizetjük, így gyakorlatilag nincsenek lejárt kintlévőségeink. Tisztában vagyunk vele, hogy ezek az összegek mekkora jelentőséggel bírhatnak a beszállítóink, főleg a helyi, kisebb vállalkozások számára.

Lafarge Cement Magyarország Kft.

Európa egyik legmodernebb cementgyára az elérhető legmodernebb technikával Királyegyházán található. Az építőipar számára egyedi megoldásokat kínáló LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja partnerei és végfelhasználói igényeinek teljes körű kiszolgálása innovatív, kitűnő minőségű cementtermékekkel – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít a munka- és környezetvédelemre és a helyi közösségekkel való együttműködésre. A vállalat szponzorációs és helyi közösséget támogató tevékenysége során szem előtt tartja a LafargeHolcim Cégcsoport 2030-as Fenntarthatósági tervét. Példamutató szemléletéért CSR Hungary díjat, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán pedig ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott. 2019-ben a Business Superbrands díj mellett Energiahatékony Vállalat Díjat nyert a fajlagos CO2 kibocsátásának csökkentése miatt, amelyet az alternatív tüzelőanyagok egyre nagyobb arányú használatával ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük