Koronavírus: mit tehet a vállalkozó, ha átmeneti pénzre van szüksége?

Kutatók szerint az ember eredendően csak akkor reagál egy helyzetre, ha közvetlenül, húsbavágóan érintik a kézzel fogható események és következmények. A koronavírus okozta gazdasági és pénzügyi sokk az elsők között érte el a hazai vállalkozásokat. A Bank360.hu megnézte, milyen finanszírozási lehetőségek közül választhat egy vállalkozó, hogy túlélje a nehéz időszakot.

Feltételezhető, hogy a jelenlegi helyzetben a vállalkozások döntő részének nem különböző fejlesztési vagy pályázati projektek kapcsán van szüksége új források bevonására, hanem a napi kiadásaik fedezésére. Ilyenek lehetnek a bérek és azok járulékai, irodai-, telephely fenntartásához szükséges rezsiköltségek, gyártáshoz és szolgáltatásokhoz kapcsolódó anyagok beszerzésének finanszírozása, vagy éppen a beszűkült piaci térben új marketingeszközök alkalmazása.
A kiadásokat is érdemes persze ésszerűsíteni, ilyen értelemben a vállalkozások költségvetése semmiben sem különbözik a családitól. Ami lényeges, hogy minél hamarabb tegyük meg ezt, azaz gyors, költségcsökkentő döntéseket hozzunk.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Fotó: by fernando zhiminaicela from Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük