vosz, HR Portal, munkajog, konferencia

VOSZ-tagok kedvezménnyel vehetnek részt két őszi HR-szakmai konferencián

A HR Portál szervezésében rendeznek három konferenciát ősszel, a „Tréning Kerekasztal 2022” és az „Új irányelvek a Munka Törvénykönyvében – Mindnekit érint!”, valamint a „HRGPS, avagy miben rejlik a HR jövője” címmel.

Tréning Kerekasztal Konferencia 2022.

Időpont: 2022. október 5.
Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.
Jelentkezés: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció – napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja Magyarország piacvezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait.

Mit ígér a Tréning Kerekasztal 2022 konferencia?
– Újdonságok és megoldások Magyarország 12 vezető tréningcégétől
– Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap
– 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen
– Nyeremények 1 millió forint értékben

Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében – Mindenkit érint!

Időpont: 2022. november 9.
Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Jelentkezés: https://www.hrportal.hu/munkajog-2022/

Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején – két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. A két érintett irányelvet hivatalosan 2022. augusztus elején kellene átültetni a magyar jogba, de ez várhatóan csak kora ősszel történik meg. Az irányelvek alapján módosított magyar munkajogi szabályozásnak való megfelelés adminisztratív terhei várhatóan jelentősek lesznek.

Az Európai Unióban alkalmazandó átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló 2019/1152-es irányelvvel összefüggésben fel kell hívni a figyelmet a munkáltató által nyújtandó tájékoztatás részletesebb tartalmára. Ezen túlmenően jelentősen bővül a külföldi foglalkoztatás esetén nyújtandó tájékoztatás tartalma is, továbbá a tájékoztatás nyújtásának határideje is lerövidül. A próbaidő és a másodállás létesítésének feltételei is módosulnak, és a kötelező képzésre vonatkozó szabályok is pontosításra kerülnek.

A szülők és a gondozók vonatkozásában a munka és a magánélet közötti egyensúlyról szóló 2019/1158-as irányelv kiterjeszti a gyermekgondozással kapcsolatos távollétek körét. A magyar átültető jogszabály előre láthatóan továbbá tartalmazni fog olyan szabályokat is, amelyek nem az irányelvek átvételéhez kapcsolódnak, természetesen ezeket is ismertetjük.

HRGPS, avagy miben rejlik a HR jövője

Időpont: 2022. november 16.
Helyszín: Magnet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 9.
Jelentkezés: https://www.hrportal.hu/hr-gps-2022/

A rendezvény célja, hogy valódi, naprakész tudást osszon meg a résztvevőkkel és értéket teremtsen a HR szakmában, mivel mi magunk is kíváncsiak vagyunk a konkrétumokra. Az egynapos programban rengeteg érdekes újdonságot, trendeket hallhattok inspiráló előadók tapasztalataiból merítve, magatokkal vihettek ötleteket és megoldási javaslatokat.

A nap folyamán minden olyan fontos kérdéssel foglalkozunk, amely segíti a HR területen dolgozó kollégák jövőbe mutató munkáját, lesz lehetőség kérdések megvitatására és tapasztalat cserére. Zárásképp pedig meglepetés vendéggel is készülünk és értékes nyeremény várnak rátok a nap végén a sorsoláson, kellemes italok kíséretében.

VOSZ-tagvállalkozások a VOSZ15 kedvezménykóddal regisztrálhatnak az eseményekre!

Forrás: üzletem.hu
Fotó: Freepik