vosz-aremeles-haszon-adoemeles

Nemzetközi munkaadói tanácskozást szervezett a VOSZ

Az MGYOSZ és a VOSZ meghívására két napon keresztül Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének (IOE International Organization of Employers) Európai és Közép-Ázsia csoportja.

A tanácskozás házigazdája a nemzetközi szövetség két magyar tagja, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége volt. A két magyar szövetség vezetője megnyitójában ismertette a magyar munkaadók helyzetét és működési modelljét.
Az esemény a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben, energiaválság, vágtató infláció, növekvő szakemberhiány, különös aktualitással bírt.

A bevezető előadást Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tartotta a magyar gazdaság helyzetéről, elemzést adva a külső és belső lehetőségekről, a vállalkozói támogatások rendszeréről.

A több mint 30 országból érkező résztvevő olyan égető kérdésekre kereste a választ, mint a gazdasági változások, fenntarthatóság, száguldó energiaárak, szakemberhiány, nemzetközi támogatások rendszere.

Kiemelt téma volt a munkaadókra háruló kötelezettségek, feladatok elemzése. A bemutatott jó gyakorlatok stabil építőkövei lesznek a résztvevő szövetségek jövőbeli fejlődésének – áll a VOSZ közleményében. Hozzátették, külön téma volt a fiatal Közép-Ázsiai szövetségek munkájának támogatása és az együttműködés erősítése.

Forrás: VOSZ