allas-pont-munkaeropiac-tagvallalkozas-vosz

ÁLLÁS-PONT: munkakeresőknek, munkáltatóknak

Az ÁLLÁS-PONT cégcsoport – az Állás-Pont 2000 Személyzeti Tanácsadó Kft., az AP Iskolaszövetkezet, illetve a mamAPapa Nyugdíjas Szövetkezet – 2000 áprilisában kezdte meg működését azzal a szándékkal, hogy a gazdasági élet bármely területén felmerülő munkaerőhiányt a kívánt igények szerint és az adott szolgáltatásaink alapján teljesítsük, illetve a munkavállalók szervezetbe való integrálódása, minél kisebb kockázatot jelentsen.

Munkaerő-kölcsönzés

Napjainkban a munkaerő-utánpótlásnak többféle megoldása van, melyek közül a munkaerő-kölcsönzés egyre nagyobb jelentőséggel bír, hisz gyors és költség- hatékony megoldást jelenthet a felmerülő munkaerőhiányra. Az Mt. meghatározása szerint a munkaerő-kölcsönzés olyan tevékenység, amelynek keretében a kölcsönbeadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejében a munkavégzésre a kölcsönvevőnek átengedi.

A munkaerő-kölcsönzés olyan munkavállalási forma, melynek keretein belül a kölcsönzött munkavállalót, a megrendelő igényei alapján, cégünk foglalkoztatja. Munkavégzés a munkaerő-kölcsönzést igénybevevő, kölcsönbevevő cégnél történik. A kölcsönbevevő határozza meg a munkaidőt, a munka során elvégzendő feladatokat, az ebédidőt és a pihenőidőt is.

A munkaerő-kölcsönzés tehát abban különbözik a hagyományos foglalkoztatási formáktól, hogy a munkavállaló személy- és munkaügyi vonatkozásban a kölcsönbeadóval, míg a munkavégzés tekintetében a kölcsönvevővel áll kapcsolatban. A munkaerő kölcsönzés az egyik legdinamikusabb fejlődő „iparág”. Segítségével a gazdaság változásaira a nagy vállalatok is rugalmasan tudnak reagálni, anélkül, hogy költségeik jelentősen növekednének.

Munkaerő-közvetítés

Munkatársaink sok éves toborzó és kiválasztó tapasztalata alapján készséggel állunk meglévő és leendő Partnereink rendelkezésére, amennyiben megbízható pályakezdőt (junior) vagy többéves tapasztalattal rendelkező (szenior), esetleg megváltozott munkaképességű/fogyatékkal élő munkatársat keresnek. A munkavállalókat felkutatva, a felmerülő munkaköri igények alapján interjúztatjuk és a legmegfelelőbb pályázókat prezentáljuk Partnerünk részére.

Keresési módszereink és különböző szolgáltatáscsomagjaink lehetővé teszik, hogy Partnerünk mind közép- vagy felsővezető, mind hivatalnoki, adatfeldolgozói, ügyfélszolgálati, menedzseri, mérnöki munkakörökre, valamint termelésben dolgozó munkatársakra cégünk segítségével tegyen szert.

A munkaerő-közvetítés Költséghatékony szolgáltatás, hisz jelentős megtakarítást eredményez a toborzásra, betanításra fordított időben és anyagi erőforrásokban, valamint a fluktuációs költségekben egyaránt.

Diákmunka

Diákmunka szolgáltatásunkat az Állás-Pont 2000 Kft.-vel megbízási szerződéses jogviszonyban álló AP Iskolaszövetkezetünk tagjaival (diákmunkaerő) biztosítjuk. A diákmunka legfontosabb jellemzője, hogy a jelenlegi magyarországi munkaerőpiac legkevesebb költséggel járó, a munkaadók kényelmét leginkább szolgáló, ezáltal a legkeresettebb foglalkoztatási formája. A diákok egész évben könnyen mozgósíthatóak néhány napos, illetve folyamatos munkákra is, a nap bármely szakában.

Nyugdíjasmunka

2017. július 1-jétől közérdekű nyugdíjas szövetkezeten keresztül lehetőség nyílt nyugdíjas munkavállalók kedvező feltételek melletti foglalkoztatására. A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek célja, hogy a munkaerőpiacon még aktív idősebb korosztály számára a cégek mindkét fél számára előnyös feltételek mellett munkát tudjanak biztosítani és ezen munkavállalók szaktudásukat, megszerzett munkatapasztalatukat, értékrendjüket, felelősségteljes és lojális hozzáállásukat átadhassák a fiatal korosztálynak, illetve, hogy munkavégzésükkel jövedelmet szerezhessenek. Ez az új foglalkoztatási forma nem csak a munkavállalóknak, hanem a munkáltatóknak is kedvező feltételeket kínál, jelentősen csökkenhetnek a nyugdíjas munkavállalók utáni járulékfizetési kötelezettségek, továbbá segítséget jelenthet a munkaerőpiacon tapasztalható szakemberhiány enyhítésében.

Állás-Pont 2000 Személyzeti Tanácsadó Kft.
Székhelye: H-7622 Pécs, Liszt Ferenc u. 10.
Weboldal: https://allas-pont.hu
E-mail: jelentkezes@allas-pont.hu

Munkáltatóknak fontos információ itt érhető el!

Fotó: Freepik