vendeglatas, oktatas, szakkepzes, tenkes csarda, kovacs gabor

Kovács Gábor lett az Év Vendéglőse

Kovács Gábor nyerte a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított Év Vendéglőse díjat. A Tenkes csárda tulajdonosa négy jelölt közül választották ki – értesült a Siklósi Hírek.

Mint azt a lap írja, az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az ipartestület, odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is.

A csarnótai Tenkes Csárda megálmodója a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak – emlékeztetnek.

Tenkes Csárda, vendéglátás, catering, turizmus
A Tenkes Csárda tulajdonosa 2022-ben vehette át az országos Év Vállalkozója Díjat a VOSZ-tól.

Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben Rozmaring díjjal tüntette ki, a Magyar Turizmus Minőségi díjat kétszer is elnyerte. 2018-ban Baranya Fejlődéséért díjat (borítóképünkön), 2019-ben Az Év Vállalkozója díjat vehetett át. A Pannon Borrégió Top 5 tiznkét éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát, 2019-ben a Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta. 2019-ben a VOSZ elnöksége a szakembert Az év vállalkozója díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett. 2021-ben vitézi címet nyert el.