Hauni: nem jó a helyzet, jócskán kevesebb a megrendelés!

A gyártott termékpaletta bővítésével és a munkaidőkeret átalakításával reagál a Hauni Hungaria a megrendelések visszaesésére. A munkatársi állomány egyben tartását célzó intézkedést, a több mint ezer főt foglalkoztató gyár szakszervezete is támogatja.
Kedvezőtlenül alakult a gazdasági év a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. számára, ami a megrendelések jelentős visszaesését vonja maga után. A kialakult helyzet ellensúlyozására a vállalat a termékportfólió bővítésével reagál, mely hosszú távon kiegyensúlyozott működést biztosít.

Továbbá a Társaság a szakszervezettel közösen, a munkaidőkeret három évre emeléséről döntött 2020. január 1-től. – Ezzel a megoldással a cégnek lehetősége lesz az esetlegesen keletkező munkaidő-hátralékot a következő évekre szétteríteni, miközben minden haunis az aktuálisan ledolgozott munkaóráktól függetlenül minden hónapban a teljes fizetését és egyéb juttatásait meg fogja kapni – összegezte Katona Gábor ügyvezető, hozzátéve, hogy a 2019-2020-ra elfogadott kétéves béremelési program érvényben marad. 2020. január 1-től még magasabb alapbérre és továbbra is kimagasló béren kívüli juttatásokra számíthatnak a gyár munkavállalói.

A változások bevezetését a Hauniban működő VASAS szakszervezet is támogatja. – Számunkra a legfontosabb a munkahelyek hosszú távú stabilitásának biztosítása. A három éves munkaidőkeret pedig jelentős számú munkahely hosszú távú megtartását teszi lehetővé – indokolt Futács Miklós szakszervezeti titkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük