Kódex Nyomda Kft.

A Kódex GMK 1983 szeptemberében alakult, 2000-től korlátolt felelősségű társaságként Kódex Nyomda Kft. néven folytatja tevékenységét. 1989-ben kezdték el könyvkötő és szövegszerkesztő tanulók gyakorlati képzését.

Korszerű nyomógépeken készítik az ügyviteli nyomtatványokat, kisebb és nagyobb példányszámú könyveket, puha- és keménytáblás, ragasztókötött és cérnafűzött kivitelben. A társaság a három nyomdai terület (formakészítés, nyomtatás, könyvkötészet) mellett bélyegzőkészítéssel is foglalkozik. A kisebb példányszámú nyomtatványokat digitális nyomtatással állítják elő.
– Könyvkötőink a szakdolgozatok, könyvek bekötése, javítása, egyedi díszdobozok készítése mellett kisnyomdák részére végeznek bérmunkákat – mondja Simon Béla ügyvezető.
Az elmúlt évben tevékenységüket társas- és egyéni vállalkozások teljes körű könyvelésével, mérlegkészítésével egészítették ki. Néhány hónappal ezelőtt pedig új üzletet nyitottak Pécsett, az Alkotmány utca 5/a szám alatt. A digitális nyomtatás mellett saját kiadású könyveiket, ajándéktárgyakat, írószereket árusítanak, és különféle nyomdai, egyedi könyvkötészeti munkák (díszdobozok, jegyzettömbök, asztali és falinaptárak, albumok, emlékkönyvek, stb) megrendelésére is van lehetőség.

A legjelentősebb könyvkiadások
A cég munkája során jelent meg a 25 kötetes Új Galaxis, valamint Békés Sándor vadász témájú könyvei. Néhány példány kapható még Szakál László: Magyarország történelmi szakácskönyvéből. Fenyvesi Csaba A világ különleges utazásai (4000 képet tartalmazó DVD-melléklettel) útleírása után ebben az évben a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megnyitásakor jelent meg Jogi humor – újratöltve című könyve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük