Már 12. alkalommal adtuk át a Baranya Megyei Prima Díjakat (frissítve videókkal!)

A VOSZ Baranya Megyei Szervezete folytatta korábbi elhatározását, mely szerint a területi Prima Díjátadó gálákat a megye, Pécsen kívüli jelentősebb városaiban rendezi meg, idén Szigetváron, a Vigadóban. 

A megyei Prima Díjak mellett átadták az Év Vállalkozója elismeréseket is, és megemlékeztek Demján Sándorról, a VOSZ nemrégiben elhunyt alapítójáról, elnökéről is.

A díjátadó gálán Tímár Lajos, Baranya megyei elnök többek között megemlítette, hogy idén éppen 30 éves a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Mint elmondta, a hazai vállalkozások helyzete – reálisan nézzük – „semmiképpen sem mondható üdvözítőnek”. A munkaerőhiány, a bonyolult közbeszerzések, valamint az élő munkára rakódó bérterhek egyaránt nehezítik a fejlesztést, a sikeres fejlődést. – Különösen Baranya megye vállalkozói, főként a mikro- is kisvállalkozói vannak rendkívül nehéz helyzetben – tette hozzá.
Tímár Lajos – utalva a tavasszal elhunyt Demján Sándor gondolataira – hangsúlyozta, a területi Prima Díjazottaknak és Év Vállalkozóinak elismerése azért is figyelemreméltó, mert azokat a helyi vállalkozások adományozzák a helyei vállalkozásoknak, valamint a tudomány, a művészetek, a kultúra, az oktatás kiemelkedő szereplőinek.
A gálán felszólalt még a rendezvénynek otthont adó Szigetvár polgármestere, Dr. Vass Péter, valamint Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány delegáltja is.

Idén is hárman részesültek Prima Díjban: a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar; Hábel János író, kutató, a Lenau Ház korábbi vezetője, valamint Megyimóreczné Schmidt Ildikó zenetanár, több, neves tehetség, mint pl. Boros Misi oktatója.
Az idei évben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjjal pedig a VOSZ Baranya Megyei Szervezete a Pécsi Püspökség turizmusfejlesztési munkáját ismerte el.


Év Vállalkozója Díjak

Az eseményen adták át hagyományosa az Év Vállalkozója elismeréseket is. Idén a VOSZ Baranya megyei elnöksége ezzel a díjjal tüntette ki a mindszentgodiasi CAADEX Kft. ügyvezetőjét, Szanyi Gábort, a hoboli székhelyű Pap és Papp Kft. ügyvezetőjét Papp Imrét, valamint Teleky Zoltánt, a bólyi Kiskastély étterem üzemeltetőjét.

A VOSZ megyei szervezete ezek mellett országos Év Vállalkozója Díjra jelölte Biros Leventét, az Onlinemárkabolt Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint Marczi Gábort, a Gant Pécsi Kesztyű Kft. ügyvezetőjét.

Rendezvényünk rövid összefoglaló kisfilmje, nyilatkozatokkal:

Tímár Lajos, a VOSZ Baranya megyei elnöke nyilatkozata:



Baranya Megyei Év Vállalkozói

Szanyi Gábor
A CAADEX Kft. egy 1994-ben alapított, családi cégcsoport legfiatalabb tagja, mely cégcsoport meghatározó beszállítója jelenleg is több hazai és nemzetközi nagyvállalatnak, mint például a Prímagáz Zrt., Mol Nyrt., Total Hungaria Kft., Bramac, Bosch, Siemens. – 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozásunk a szakértelem és az innováció összehangolásával segíti megrendelői munkáját – mondta a cég ügyvezetője. Szanyi Gábor hozzá tette, céljuk, hogy tapasztalataikkal és szaktudásukkal hozzásegítsék megrendelőiket olyan szerkezetek, épületek és gépek megalkotásához, melyekkel élhetőbb tereket, gazdaságosabb üzemeltetést, biztonságosabb munkavégzést és környezettudatosabb hétköznapokat tudnak létrehozni szerte a világban.

Papp Imre
Az agrártevékenységgel foglalkozó Pap és Papp Kft. ügyvezetője, Papp Imre Hobolon kezdett el gazdálkodni a rendszerváltás után, testvérével összefogva. Később szülői kárpótlási jegyek segítségével már 100 hektárnyi területet műveltek, amely mára 500 hektárrá növekedett, de ebből 300 a vállalkozás saját tulajdonban is van.

Teleky Zoltán
Teleky Zoltán baranyai vendéglátós és országosan elismert chéf. Szakács képesítését a pécsi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában szerzett. Szakmai gyakorlatát a Pezsgőház Étteremben töltötte, ahol szakács, majd konyhafőnök is volt, miközben a Tenkes Csárdában is dolgozott. Kemény, kitartó munkával, folyamatos tanulással, szakmai önfejlesztéssel fokozatosan küzdötte fel magát a szakmai ranglétrán.
Első bisztróját az Expo Centerben nyitotta meg 2009-ben. Céltudatos, maximalista hozzáállása, szakmai alázata hozzájárult az elmúlt években több étterem sikeréhez.
A Teleky Bistro, a Room Bistro, a Teleky Catering és a Zsolnay Étterem minden szakmabeli és sok gurmé vendég számára ismerős nevek. Vendéglátóipari vállalkozóként mindig is fontos volt számára a minőségi alapanyagokból, változatosan és igényesen elkészített étel. Mindennapjaiban arra törekszik, hogy értéket teremtsen, példát mutasson, teret adjak a fiatalabb generációnak, de legfőképpen, hogy elégedett és visszatérő vendégeket lásson maga körül.
Nemrégiben, sokéves szakmai tapasztalata és elért sikerei alapján őt kérték fel a bólyi Kiskastély Vendéglő kialakítására és hosszú távú üzemeltetésére.
Munkatársai folyamatos fejlesztése által arra törekszik, hogy egyensúlyt teremtsen a munka és a magánélet között. Igyekszik egyre több minőségi időt tölteni feleségével és 3 gyermekével.


Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj

Az Európa Unió pályázati támogatása által 2015-ben kerültek átadásra a Pécsi Egyházmegye meghatározó épületeit érintő turisztikai fejlesztések, melyek három fő földrajzi területet érintettek: Pécs belváros, Máriagyűdi Kegyhely, Püspökszentlászló.
A Pécsi Püspökségi brand alatt, önálló cégként szervezte újra az egyházmegye turisztikáját. A korábbi működtetési formát egy saját gazdasági társaság váltotta fel, melynek tevékenysége a turisztikai pályázatában létrejövő egységek működtetése mellett, a képzett látogatófogadás, a megvalósuló programok koordinációja, szakmai előkészítése, a szállás egységek üzemeltetése, valamint a tevékenységhez kapcsolódó marketing-kommunikációs feladatok végzése. A turisztikai látogatást a Pécsi Püspökség szolgáltatásai egészítik ki; idegenvezetések, termékfejlesztés, saját kávézó, a Püspöki Pince borkóstolói, a gyermekek számára kialakított múzeumpedagógia tartása. A termékkínálatot a helyi kézművesek, cégek bevonásával saját arculattal kialakított ajándéktárgyak alkotják; melyek felépítésében, kivitelezésben és az árusítás körülményeiben is minőséget mutat fel és szellemiséget sugároz. A múzeumpedagógiai tevékenység a látványosság, élményszerűség, aktivizálás jegyében ismerteti meg a valódi értéket jelentő művészet és a hit alapjainak megértését a püspökségi épületegyüttesek gazdag freskói, szimbólumai, műtárgyai mentén. A létrejött kft. egyszerre közönség-orientált és misszió-orientált; nagy hangsúlyt helyez a közvetítés módjának megfelelő megválasztására, az értéket őrző és létrehozó egyházmegyére. Az újraszervezett turisztika mentén a látogatószám megduplázódott, s jelentős szerepet tölt be új munkahelyek létrehozásban, szakiskolai és egyetemi gyakorlóhelyé válásában.
A Pécsi Egyházmegye turisztikai fejlesztése nagyobbra nyitotta kapuit a látogatók előtt, s számos épületet, értéket tett láthatóvá, tett közös kinccsé, melyek szorosan kapcsolódnak a múlt alkotó emberének életéhez, miközben létrejött egy új, hitéleti, turisztikai és kulturális intézményrendszer, amely a Püspökség eredeti hivatásának szolgálatában áll, s ugyanakkor képes megfelelni a XXI. század magas szintű idegenforgalmi és turisztikai elvárásainak is.

Papp Imre, Pap és Papp Kft. (Baranya Megyei Év Vállalkozója), Bozóky Anita turisztikai főmunkatárs, Pécsi Püspökség (Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj), Teleky Zoltán, ZOBA-TREND Kft. (Baranya Megyei Év Vállalkozója), Szanyi Gábor, CAADEX Kft. (Baranya Megyei Év Vállalkozója), Biros Levente, Onlinmárkabolt Magyarország Kft. (Országos Év Vállalkozója), Marczi Gábor, Gant Pécsi Kesztyű Kft. (Országos Év Vállalkozója), Megyimóreczné Schmidt Ildikó, Hábel János, valamint a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar tisztelebeli elnöke, Dr. Theisz Éva és alapító-karnagya, Deichler András, Baranya Megyei Prima Díjasok.
Országos Év Vállalkozója elismerésben részesültek

Biros Levente
Vidéki cukrászból lett cégvezető. A válságban tönkre ment, de a mínusz negyven millióból egy szemléletváltással felállt, majd egy közel három milliárdos árbevételű, pécsi székhelyű online céget épített fel – írja Biros Leventéről a Kosárérték.hu.
Az onlineMárkabolt ma már az ország legnagyobb háztartásigép webáruháza. Magyarországon minden 10. neten eladott mosógépet náluk vásárolják. Víziója a „Mindig Többet Adni” a munkatársaknak, vevőknek, partnereknek, családnak, az országnak. Az újrakezdésről szerzett tapasztalatait szemléletváltó mentorprogramja keretében, egyfajta küldetésként, ingyen adja át a megrekedt, kitörni vágyó cégvezető társainak.

Marczi Gábor
A több, mint másfél évszázados pécsi kesztyű történetében már komoly dolog kitűnni Ebbe a történetbe írta be magát Marczi Gábor is. Pl. az alapító, Hamerli János indításként 33 évig volt felelős cégvezető. Marczi Gábor már ezüstérmes az örökranglistán: 25 éve vezeti a családi vállalkozásukban cégüket. Figyelembe véve az iparág jelenkori taktikai lépéseit, különösen kiemelkedő teljesítmény. Másrészről Déri János a Hunor marketingese a siklósi várban tudta megnyitni a pécsi kesztyű múzeumot. Marczi Gábor tavaly Pécs belvárosában a Janus Pannonius Múzeummal együttműködve, de saját kockázatára nyitotta újra. Különösen örömteli, hogy a gyűjteményt sikerült jelentősen kibővítenie és olyan látogató központtá fejlesztenie, ahol a múzeumi kiállítások mellett működés közben lehet megnézni a kesztyűgyárat. Sőt Pécsi Kesztyű Klaszter elnökként elérte, hogy az egymással versengő felek összefogásával, Pécs legszebb üzletének minősített Pécsi Kesztyű Márkaboltban, 5 pécsi kesztyűmanufaktúra kínálatából lehet a vásárolni.

1 hozzászólás

  1. Wow, amazing blog format! How lengthy have you
    ever been blogging for? you made running a blog glance
    easy. The whole look of your site is wonderful, as
    well as the content material! You can see similar here dobry sklep

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük